NEWS

Mercat de Nadal de Estrasburg.

Publicat: desembre 13th, 2013

No Comments

El mes de desembre a Estrasburg és sobretot un immens mercat de Nadal , que enguany celebrarà ni més ni menys que el seu 444 edició . Sense cap dubte , és el més antic de França . Efectivament, allà per l’any 1570 , sota la influència del protestantisme estrasburgués que lluitava contra les ” extravagants ” tradicions catòliques que es vinculaven al nom dels sants, el ” Christkindelsmärik ” (el ” Mercat del Nen Jesús” ) es substitueix pel mercat de Sant Nicolau. Estrasbourg s’autoanomena la capita del Nadal ( Capitale de Noël).

L’ambient que regna a Estrasburg en aquesta època de l’any és únic . Sobretot a últimes hores de la tarda , a boca de nit, la màgia s’apodera de tot , com si la ciutat , conscient de sobte de la disminució màxima de les forces del sol , compensés l’absència de calor i de llum mitjançant un nou ardor : els aparadors brillen , les decoracions engalanen les façanes , les olors d’espècies i de canyella evoquen els records de la infància i les nadales ressonen dins les esglésies .

El Mercat de Nadal pròpiament dit s’estén per diverses ciutats i places del centre de la ciutat , en particular , plaça Broglie i plaça de la Catedral . Diversos centenars de comerciants proposen al visitant originals regals i objectes tradicionals per decorar la seva arbre de Nadal i el seu pessebre . El visitant també podrà delectar-se amb les diferents especialitats : llaminadures , bretzels, bunyols … i vi calent amb un especiat toc de canyella!.

Allí hem fet cap Lorena, Rosi, Arnauet i jo, per visitar la Miriam que ens ha fet de fantàstica amfitiona i guia turística.

Per a amenitzar les festes nadalenques , es planta un avet gegant a la plaça Kléber i s’organitzen nombrosos concerts que permeten apreciar la bellesa de la catedral i les esglésies de la ciutat i una multitud d’animacions permeten descobrir les riques tradicions alsacianes .

Recomano especialment visitar a peu el barri de la Petite france, probar el vi calent i realitzar una volta amb el vaixell-golondrina. Els vaixells turístics de Estrasburg de la firma BATORAMA permeten visitar la ciutat en 70 minuts durant tot l’any, encara que en questa època potser haureu de fer una mica de cua.

La Alsacia està en aquestes dates esquitxada de mercats de nadal en pobles tan bucòlics com Colmar, Eguisheim, Riquewhir, Kaisersberg, Ribeauvillé o Estrasburg. Hi ha un impresionant ambient nadalenc pel carrer on potser passareu molt fred pero res que no pugui arreglar un bon got de vi calent alsacià (vin chaud).

Tags: , ,