Nou Repte

50cims / 50provincies

Andalusia Tour 2013

Publicat: octubre 7th, 2013

No Comments

Aprofitant la nostra recent paternitat i les primeres vacances que hem tingut, aquest cop hem decidit realitzar un tour per Andalusia.
Tot perfecte! Arnau s’ha portat com un campeón i hem voltat més que una baralluga.

14 dies fent turisme i muntanya per un tubo!:

Vàrem començar per Caravaca de la Cruz a Múrcia on vàrem visitar la ciutat i vam pujar als cims més alts de la provincia de Múrcia (Revolcadores i Obispos) i els més alts de la provincia d’Albacete (Cabras y Atalaya).

De caravaca de la Cruz vàrem anar cap a Almeria on vam visitar la bonica ciutat de Mojacar, les seves platjes, cabo de gata,etc

De camí a Granada vàrem pujar al cim més alt de la provincia d’Almeria: el Chullo amb 2611msnm.

A Granada visita a la ciutat amb 2 pujades a l’Alhambra i una a l’Albaicín amb el carrito de l’Arnau. Els que teniu crios ja sabeu el que vull dir! Un Bon entrenament per al que vindria al dia desprès: L’ascensió al Mulhacen:

El Mulhacén, amb una alçada de 3.478,6 msnm, és el pic més alt de la península ibèrica, i el segon d’Espanya després del Teide, amb 3.718 msnm (Tenerife, Canàries).

El Mulhacén forma part del parc nacional de Sierra Nevada. Està enclavat en la província de Granada, al sud peninsular d’Espanya i pertany a Sierra Nevada, a la serralada Penibètica. El Pic del Veleta és, amb una altitud de 3.395,68 msnm, el quart cim més alt d’Espanya i segon de la seva serralada, només per darrere del Teide (Tenerife), Mulhacén (Sierra Nevada) i Aneto (Pirineus). L’ascensió al pic Veleta i al Mulhacen desde PradoLlano és una ruta llarga i amb molt desnivell +/-2000m.

Desprès de Granada, enfilem cap al Sud en busca de Nerja i Velez-màlaga, on vam pujar al cim més alt de la provincia de Màlaga:  El Maroma amb 2066msnm.

D’allí a vàrem visitar Màlaga, Marbella, Ronda i Grazalema on vàm ascendir amb pluja i boira molt espesa al cim més alt de la provincia de càdiz: El torreón. I desprès, como no visita a Càdiz!.

Desprès, de cap a la bonica Sevilla on passariem 3 dies i des d’on ascendiriem els següents cims: el cim més alt de la provincia de Sevilla (El Terril) i els cims més alts de les provincies de Huelva i Badajoz (Bonales i Tentundia).

Bé! Ja n’hi ha prou de muntanyes no? Doncs no! Aprofitant que anem a la preciosa Córdoba escalarem el seu cim més alt (La Tiñosa) i per a acabar Jaén i el seu màxim (El Mágina).

Un autèntic tour en plan familiar per tota Andalusia disfrutant de ciutats, parcs naturals, paissatjes , gastronomia, etc Molt recomanable!.

Per cert, potser us haureu percatat de que tinc nou projecte a llarg plaç: 50 CIMS 50 PROVINCIES.

Salut i muntanya!

Tags: , , , , , , , , ,