TANZANIA

Safaris i trekking.

Aprofitant la nostra expedició al Kilimanjaro, la meva dona Lorena i jo vàrem decidir aprofitar per realitzar una visita a alguns dels magnífics parcs naturals de la sabana africana en aquest país.

Desde la ciutat de Moshi ens vam dirigir al Parc nacional Llac Manyara on vam realitzar un safari d’avistament de fauna. Elefants, jirafes, micos, cocodrils i diverses espècies d’ocells entre altres. Aquesta nit ens vam allotjar en un hotel prop de Karatu.

El dia després vam visitar Karatu i ens vam dirigir cap al cràter del Ngorongoro, el qual vam bordejar per a descendir cap a la planície de l’àrea de conservació del Ngorongoro dins al cràter. Vàrem disfrutar d’una gran diversitat de fauna dins d’aquell cràter, entre els quals flamencs, senglars, lleons, elefants, chacals, hienes, hipopòtams, un rinoceront y milers de nyus. El cràter del Ngorongoro és sens dubte una de les més grans maravelles naturals del món. Un cop sortim del Cràter ens trobem varies aldees masais i ens parem a visitar-ne una. Ens van rebre amb una dansa tribal on els homes dansen saltant per una banda i les dones en una altra mentre canten. Despres ens van explicar la seva forma de vida i com realitzaven els seus poblats i les seves cabanes.

En els dies posteriors vam visitar el Parc Nacional del Serengueti on la seva inabastable superfície permet aumentar el nombre d’espècies animals. Passem pels “khopjes”, afloracions rocoses on fan la migdiada els animals, entre ells els lleons. Ens dirigim entre la sabana, acàcies i baobabs fins a la zona d’acampada. Una zona amb tented camp (tendes permanents) pero que no està vallada i on de nit vam tenir la visita d’un ramat de búfals i algún altre animal salvatge.

Durant aquest dies vam veure milers de gaceles thompson i impales, manades d’elefants, alguns lleons, lleopards i cheetahs, chacals, hienes, cocodrils, hipopòtams, pelícans, nyus, jirafes, etc Vam ser testimonis d’alguna escena de caça per part dels grans felins.

Un final de viatge perfecte després de l’ascensió al Kilimanjaro per tal de descansar, relaxar-nos i disfrutar de la natura.

+ videos en el canal copetderatera en el youtube.