MATTERHORN ó CERVÍ

Sense dubte és la muntanya més fotografiada del món, una de les més famoses i un dels cims que qualsevol muntanyenc somia escalar.

Descripció:

El mont Cerví (català), Cervino ( espanyol i italià), Matterhorn (alemà), Mont Cervin o Le Cervin (francés)  és possiblement la muntanya més famosa dels Alps  per la seva espectacular forma de piràmide, moltes vegades reproduïda.

El Cerví va ser l’últim dels grans pics dels Alps a ser escalat, i el seu primer ascens va marcar la fi de l’era clàssica de l’alpinisme. Va ser conquerit el 14 de juliol de 1865 per un grup encapçalat per l’anglès Edward Whymper. L’ascensió va acabar desastrosament quan quatre dels seus membres varen morir estimbats en el descens. La cara nord no va ser escalada fins a l’1 d’agost de 1931, pels germans alemanys Franz i Toni Schmid . El Cerví és un dels cims dels Alps amb pitjors estadístiques d’accidents, ja que des de 1865, quan va ser escalat per primera vegada, fins a 1995, 500 alpinistes hi han trobat la mort.

Tot i que  actualment Zermatt és una ciutat molt accessible, hi ha refugis de muntanya, les glaceres s’han deteriorat,etc; L’ascens al Matterhorn segueix sent fins a dia d’avui una prova molt exigent.

El seu cim de 4478 metres és el cinqué cim més Alt dels Alps. Està localitzat a la frontera entre Suïssa i Itàlia. Als seus peus està la ciutat de  Zermatt, en el Cantó del Valais, al nord-est, i Breuil-Cervinia, a la Vall d’Aosta, al sud.

El Matterhorn és la muntanya més espectacular de Europa i una de les més impressionants del mòn. Una autèntica escultura natural.

S’alça majestuosament en forma de piràmide amb precioses arestes i quatre cares orientades cap als quatre punts cardinals, de les quals les cares Nord i Sud conflueixen en el cim i conformen una aresta definitiva d’orientació est-oest. Tots els vessants són enormement escarpades, el que afavoreix els més freqüents allaus de neu, gel i roca. La via Hörnli pel nord-est des de Zermatt és la ruta ascens més habitual.

El Matterhorn o Cerví és una gran muntanya. Una muntanya amb un passat fosc i cada vegada amb més experiències agòniques per la quantitat de gent sense experiència que  l’intenta ascendir. Però si la prenem amb serietat i respecte, és una experiència molt gratificant i es disfruta. No és una escalada de qualitat, de fet, la cara est no té la millor roca. Però és una escalada especial,llarga i exigent. La seva longitud és un gran repte i  la seva verticalitat és imponent. Les seves vistes espectaculaaaars!!!.

La ruta com sempre al meu wikiloc.