ACONCAGUA

Alçada: 6.962 m.
Localització: Serralada dels Andes ( Província de Mendoza – Argentina)
Principals dificultats: Alçada i la climatologia inestable
Dates expedició: Desembre 2011.

Mítica mole de casi 7000 metres, que eleva el seu cim cap al cel, mentres la seva ombra es projecta des del desert fins a l’oceà. Escenari d’històries poc comuns, de grans gestes de coratje i d’heroísme.

Descripció:

Aconcagua, amb els seus imponents 6.962 metres, és el cim més alt d’América. Está ubicat a l’oest d’Argentina, sobre la serralada dels Andes, en la Província de Mendoza. Aquest cim representa, a més, la máxima alçada fora de l’Himalaya.

El origen del nom Aconcagua reconeix varies arrels possibles. En llengua Aymara significa “cim nevat”, mentre que els mapuches, a Chile, li varen donar el mateix nom que al riu que anomenaben “Aconca-Hue”, o “El que ve de l’altre costat”. L’acepció més freqüent és però, “Centinel·la de Pedra”, del quetchua “Akonkahuak”.

Això permet donar una idea sobre els pobles que tingueren que veure amb aquest cim al llarg de la historia. Una de les majors fites que guarda és, sense dubtes, la presencia de vestigis de la gran civilització Incaica del Perú, que dominà les alçades, en la seva avançada a través del nord-est argentí.

En sí, és una alta serra que culmina en dos pics, al nord i al sud; el primer dels quals és el més elevat. En els voltants es troben gran quantitat de pics que superen els 5.000 metres. Per al montanyista, aquest cim significa enfrontar-se amb el perill de la gran alçada i amb un clima brutalment inestable.

El punt clau per a aconseguir fer cim en l’Aconcagua és fer una bona aclimatació, tenir una bona forma física i disposar del temps suficient per a tenir una finestra de bon temps per a atacar el cim.

Realitzaré l’ascenció per la ruta normal o per la ruta dels Polacs, una ruta diferent i molt bonica on l’Aconcagua mostra el seu costat més salvatge i on l’esperit de l’aventura està present a cada pas. Atravessant la base del mític Glaciar dels Polacs avançarem fins a connectar amb la Ruta Normal.

Així doncs, despres d’escalar el Kilimanjaro (Tanzania), la muntanya més alta de tot el continent africà amb una alçada de 5895m i l’Elbrus (Rússia), la muntanya més alta de tot el continent europeu amb una alçada de 5.642m; aquest any em proposo el repte d’escalar la muntanya més alta del continent Americà, l’Aconcagua amb 6.962m. Es tracta també del cim més alt de tot l’hemisferi sur i el més alt fóra de l’Himalaya.

SEGUEIX-NOS EN AQUESTA AVENTURA QUE MAI OBLIDAREM…

Sponsors i Col·laboradors


Sol·licitar dossier de patrocini.