AUSTRALIA

Un país, molts paradisos.

Australia és un país enorme essent l’únic que ocupa tot un continent amb més de 36735km de costes banyades pel Pacífic, el Índic i el mar de Arafura. En canvi, té una població de tan sols 18 milions d’habitants que viu practicament distribuida per la costa deixant quasi deshabitat el desèrtic centre del continent.

Hi ha ciutats tan cosmopolites com Melbourne, Sydney i Perth i espectaculars parcs i reserves naturals, dels cuals 14 són patrimoni de la Humanitat, destacant La Gran barrera de coral amb els seus 2000km. A tots aquests interessants fets hi ha que afegir-hi una fascinant cultura aborigen centrada en el Territori del Nord desde Darwin en el litoral fins a Ayers Rock a l’interior.

Aquest va ser el nostre viatge de noces. Sempre ens havia fascinat aquest país a les antípodes de Espanya, tant diferent en paisatges, costums i fauna. Varem volar de Barcelona a Londres, de Londres a Singapur y de Singapur a Sydney en una marató de vol d’unes 24 hores en la que jo vaig pagar els excessos de la festa de la cerimonia afegits al jet lag. Un cop abandonada la idea inicial de llogar una autocaravana per explorar el territori a l’aventura per falta de temps, ens vam unir a un grup amb guia.

Al trobar-se Australia a l’hemisferi sur, les estacions són al contrari que a Espanya, per exemple quan aquí és hivern allí és estiu. Nosaltres varem viatjar al setembre amb la qual cosa allí era primavera pero es feia sentir ja la calor sobretot bastant asfixiant en el centre del país.

Els primers dies els vam passar a la cosmopolita i sofisticada Sydney. És la ciutat més gran de Australia i té una de les bahies més precioses del mòn. Entre els llocs d’interès a visitar: Port de Sydney (Port Jackson), The Rocks, Harbour Bridge (amb espectaculars vistes panoràmiques), Casa de l’Òpera, Circular Quay, Macquarie Place, darling Harbour, l’acuari, el monorail, Chinatown, el Museu australià, els jardins botànics, el mercat del peix, Fort Denison, Bondi beach, King Cross i Paddington.

A més varem realitzar un creuer per la bahia, varem visitar el Featherdale Wildlife Park on vàrem coneixer més sobre la fauna australiana i varem realitzar alguns trekkings per les properes Blue Mountains.

De la cosmopolita Sydney vàrem volar al centre desèrtic del continent, a Ayers Rock, en unes 4 hores de vol. Allí varem visitar la base de la roca Uluru, de 9km de circumferencia i amb innombrables coves que ens relaten les històries sobre la cultura aborígen amb les seves pintures y llegendes. Vàrem decidir no escalar al cim de la roca de 348m, doncs per als aborígens és una muntanya sagrada. Allí varem disfrutar d’una posta de sol espectacular en mig del desert.

En mig de les dunes tenyides de vermell sorgeixen 2 formacions rocoses sagrades per als aborígens: l’inmens monolit de Uluru i les prominents bòvedes de Les Olgas. Al matí següent vàrem realitzar un trekking pels Monts Olgas i la Vall del Vent. Vam visitar també el centre de cultura aborígen.

Del Centre del desert australià varem volar a Cairns, que amb un clima tropical està situada a la costa est i és la capital del Nord de Queensland. Cairns constitueix una bona base per a descubrir la impressionant Gran Barrera de Corall amb els seus esculls i les seves illes.

El primer dia vàrem realitzar un creuer amb un catamarà per explorar les cristalines aigües de la Barrera de Corall, on despres de dues hores de navegació varem recalar en un escull on varen poder realitzar immersions per disfrutar de la magnífica i variada vida marina existent en la zona. La tornada amb el catamarà va ser tota una aventura, doncs ens va agafar una tempesta tropicals amb ones importants que van provocar una autèntica festa del vòmit en el vaixell, incluída la tripulació.

El dia següent vàrem realitzar un trekking pel bosc Tropical humit del P.N.de Wooroonooran, recorrent de Bruce Highway fins a les cascades Josephine. Vàrem visitar també una granja de cocodrils Johnstone i les piscines naturals a Babinda Boulders.

Per a finalitzar el nostre recorregut per la fascinant Australia varem volar fins a Darwin, capital del territori del Nord. Es tracta d’una ciutat tropical tranquila i relaxada. Allí vàrem visitar el majestuós P.N. Kakadú amb els fascinants paisatjes salvatjes, roques vermelles i grans planes amb billabongs.
Un altre dia varem realitzar un mini-creuer pel Yellow Water Lagoon per a observar una gran varietat d’aus i cocodrils d’aigua salada. Posteriorment ens vam desplaçar a Nourlangie ó Ubirr Rock on es poden admirar grabats i pintures rupestres aborígens amb fascinants llegendes.