ARGENTINA

Un paradís natural.

Argentina és un d’aquells paísos inmensos que disposen d’una gran varietat de paisatges, natura, fauna i civilització. Desde la cosmopolita capital Buenos Aires, a la salvatge patagònia, la inòspita Tierra de Fuego, els inexplorats paisatjes de la serralada de Darwin o les tropicals cascades d’Iguazú. Un país extraordinariament interessant per als viatgers i un paradís per aventurers.

En aquest ocasió vam diseñar una ruta pel nostre compte mitjançant la cuponera de Aerolineas Argentinas. Aquesta oferta ens va permetre agafar fins a cinc vols per a recorrer el país a un preu prou econòmic.

Vam volar a Buenos Aires fent escala a Roma. Si, si… vam volar desde Barcelona a Buenos Aires amb un vol low cost d’Alitalia. Un cop a la ciutat ens vam ficar mans a la obra i vam explorar els barris més importants i característics (La Recoleta, San Telmo, Puerto Madero, etc). Buenos Aires és una ciutat molt cosmopolita i amb una forta influència europea. Els barris del centre inclouen edificis majestuosos pero on es fa notar la profunda cicatriu del “corralito”. El que una vegada fou una ciutat esplendorosa, actualment intenta sobreviure a la crisi amb dignitat.

Desde Buenos Aires vàrem volar a Ushuaia en un vol de quatre hores i mitja. Ushuaia és la ciutat més austral del món. Això i els seu entorn li confereixen un atractiu i un encant molt especial. Allí vam visitar la petita ciutat, els seus museus i vam degustar els extraordinaris “asados” en els restaurants de “tenedor libre” i la “centolla”. Prop de Ushuaia vàrem realitzar una caminada fins al glaciar Martial i altres trekkings pel magnífic Parc natural de Tierra de Fuego.

Desde Ushuaia vàrem embarcar-nos cap a l’antàrtida per realitzar una expedició d’exploració de fauna antàrtica durant 12 dies.

Un cop de volta a Ushuaia vam volar fins a Calafate, en plena regió patagònica. A El Calafate vam tenir la sort de disfrutar de la festa anual de la doma i el folclore. Entre “choripanes”, danses folclòriques i el cant dels “palladors” vam disfrutar d’un concurs de doma de caballs per part dels “gauchos”.

També vam realitzar una cabalgada de tot un dia (uns 40km)  dins la magnífica estancia Lago Roca on vam visitar unes pintures rupestres, vam realitzar una rostida  i vam observar el glaciar  Perito Moreno des d’una vista privilegiada.

Al dia següent vam realitzar una visita a fons del glaciar Perito Moreno per les passarel·les, amb un petit creuer i ens vam endinsar en el mateix amb un minitrekking, tot realment espectacular.

De la freda Patagònia vàrem volar a la tropical Iguazú. Vàrem visitar les impressionants cascades de Iguazú desde el costat Brasiler i desde el costat argentí. També vàrem anar fins al “Hito de las tres fronteras”, on s’uneixen Argentina, Brasil i Paraguay. Un altre cop un paissatge natural maravellòs.

Desprès d’aquest empatx de paradisos naturals vàrem tornar a la bulliciosa Buenos Aires per a  acabar de visitar la ciutat i d’aquí cap a casa.