NEWS

Arxius: desembre, 2012

RE6TEAM – Intermón Oxfam Trailwalker

Publicat: desembre 24th, 2012

No Comments

L’equip RE6TEAM neix de la il·lusió de quatre amics de participar en la IO trailwalker, un dels reptes d’equip més grans del món per combatre la pobresa i la injustícia.

El 20 i 21 abril 2013 participarem en aquest esdeveniment que és un dels majors desafiaments esportius i solidaris del món.

I què és això del Trailwalker? Doncs bé, es tracta d’un repte esportiu i humà extraordinari: caminar 100 km en menys de 32 hores en un equip de 4 persones, sense relleus.

¿El nostre objectiu? ¡Combatre la pobresa i la injustícia al món! Com a equip, ens comprometem a aconseguir almenys 1.500 € per donar suport al treball d’Intermón Oxfam en més de 40 països d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

En els pròxims mesos: el Josep, Jordi, Miquel i jo, amb el suport de Noelia i  el Josep, intentarem insuflar una mica d’esperança en el Sahel a través els projectes d’Intermón Oxfam.

Als països del Sahel (Àfrica occidental, al sud del Sàhara), milers de persones vaguen pel desert buscant un mitjà que els permeti menjar i més de 18 milions de persones estan en risc de patir una crisi alimentària molt severa, entre elles, més d’1 milió de nens i nenes que podrien patir desnutrició greu.

Les dones han de mantenir la família quan el marit se’n va lluny per buscar feina. I quan a casa ja no queda res per menjar, es carreguen els seus fills a coll i caminen quilòmetres i quilòmetres, desnodrides i esgotades, fins a aconseguir un centre d’ajuda o un camp de refugiats que els permeti sobreviure. Per això, caminarem perquè elles no hagin de fer-ho!

Visita la nostra pàgina d’equip i anima’t a col · laborar!

http://trailwalker.intermonoxfam.org/es/equipos/ficha/re6team

També pots seguir totes les activitats que realitzarem durant aquests mesos en el nostre grup al Facebook:

http://www.facebook.com/Re6team

RE6TEAM: Joan, Josep, Jordi i Miquel.


T´atreveixes a complir els teus somnis?

Publicat: desembre 21st, 2012

No Comments

Molts cops quan conto a la gent les meves idees per a propers viatjes, expedicions o reptes, em responen: pero això per a que ho fas? que en treus d’això? això és divertit? quines ganes de patir! Pa queee?!!!!

Us deixo un video motivacional per a entendre perque hi ha gent que sentim la necessitat de fer coses noves a la vida, d’intentar fer realitat els nostres somnis, de fer realitat els nostres “copets de ratera” independenment del que dirán tan sòls per a experimentar petites o grans experiències que ens aproparan a la felicitat i que sobretot ens atrevim a sortir de la nostra zona de comfort per entrar dins de zones desconegudes en busca d’aprenentatge i aventura.

I tu? t’atreveixes a complir els teus somnis?


Chasing Ice Movie

Publicat: desembre 13th, 2012

No Comments

El fotògraf de ‘National Geographic’ James Balog era un escèptic sobre el canvi climàtic. Pero a través del seu Extreme Ice Survey descubreix les evidencies innegables sobre els canvis en el nostre planeta. A la pel·licula “Chasing Ice” veiem com Balog emprèn un viatge per l’àrtic i on filma mitjançant revolucionaries càmares dissenyades per al time-lapse amb un propòsit: capturar un registre de a través dels anys del canvi en els glaciars del mòn.

En aquest video es pot veure el trencament més llarg d’un iceberg mai filmat. Es tracta del despreniment d’un Iceberg a Groenlandia de la mida de l’illa de Manhattan!. A més, mostra el canvi de diferents glaciars durant anys. Són forçes de la naturalesa i variacions morfològiques profundes creades per l’efecte de l’acció de l’home.

I aquí teniu el trailer de la peli:

Us invito a investigar més sobre aquesta peli i la forma en que pot obrir els ulls als escèptics del canvi climàtic.


11 de Desembre. Dia Internacional de les Muntanyes.

Publicat: desembre 11th, 2012

No Comments

El Dia Internacional de las Muntanyes és una oportunitat per a crear conciencia de la importancia que tenen les muntanyes per a la vida, d’assenyalar les oportunitats i les limitacions que afronta el desenvolupament de les zones muntanyoses, i de crear aliançes que produeixin un canvi positiu en les muntanyes i les terres altes del mòn.

La Assamblea General de les Nacions Unides va dessignar el 11 de desembre, a partir de 2003, Dia Internacional de les Muntanyes.

Nosaltres hem decidit recolzar aquesta campanya des del Toubkal

http://www.welovemountains.org/

+ rutes al meu Wikiloc


Toubkal 4167m.

Publicat: desembre 11th, 2012

No Comments

El Toubkal és el cim de major alçada dins de la serralada del Gran Atlas del Marroc, i el cim més alt de tot el nord d’Àfrica.

Tot i no ser un cim complicat, té un caràcter especial i la motivació de coneixer la cultura bereber que en un senyal d’hospitalitat obrin les portes al foraster i permeten que disfruti de l’entorn compartint una tassa de té.

El recorregut discorre entre llogarets que poblen les valls, llocs sagrats, rius…

Situat a tan sòls 70 km de Marrakech, la seva ascensió és una de les més populars d’aquesta serralada, ja que compta amb refugi del Club Alpí Francès en la seva base . És una muntanya que no s’ha de menyspreuar ja que els desnivells son forts i sòl haber bastanta neu durant la temporada hivernal amb ventisques freqüents en la part final de la ascensió.

L’ascens comença a Imlil, un petit poble bereber rodejat de muntanyes situat a 1.740 m en la vall del riu Ait Mizane i que marca la entrada al Parc Nacional del Toubkal. La electricitat va arribar a aquest poble el 1997 gràcies a una empresa de turisme extranjera que construí en la seva part alta un hotel de luxe.

Seguir llegint crònica.