
Hosting por dinahosting.
Arxius: novembre, 2012
Más vale tarde que nunca
En els propers dies aniré afegint noves fotos de l’expedició a l’Aconcagua 2011.
Lo prometido és deuda. Ver + fotos Aconcagua.
P.N. Cadí Moixeró
El Parc Natural del Cadí-Moixeró és un espai protegit que ocupa 41.060 ha i comprèn 17 municipis (Alàs i Cerc, Alp, Bagà, Bellver de Cerdanya, Castellar de n’Hug, Cava, Das, Gisclareny, Gósol, Guardiola de Berguedà, Josa i Tuixén, la Vansa i Fórnols, Montellà i Martinet, Riu de Cerdanya, Saldes, Urús i Vallcebre) de tres comarques diferents (el Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell).
Situat al Pre-Pirineu, és considerat un parc de muntanya per la seva orografia que oscil·la entre els 800 m en el fons de les valls fins als 2.648m al punt culminant.
Les muntanyes que el formen són la serra del Cadí, la serra del Moixeró, el massís del Pedraforca i part de la Tosa i el Puigllançada. També és en aquesta zona on conflueixen dos grans corrents d’aigua com són el Llobregat i el Segre.
Les dues grans serralades del Cadí i el Moixeró, unides pel coll de Tancalaporta, formen una impressionant barrera muntanyosa al punt d’unió entre el Prepirineu i el Pirineu.
És en aquesta zona on el Parc Natural del Cadí-Moixeró acull, a més d’una gran biodiversitat, llocs d’una bellesa i un atractiu especials.
El Pedraforca és una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya. Aquesta muntanya té una forma molt característica pels seus dos grans cims separades per un gran coll, i la vista més emblemàtica és la seva vessant oriental. El cim nord està composta per dos pics: el Pollegó Superior (2.506 m) amb el Calderer (2.505 m). El cim sud la conforma el Pollegó Inferior (2.445 m). Les poblacions més properes són Gósol i Saldes.
Aquí us deixo un parell de rutes:
Ascenció al Pedraforca pel Coll de Verdet i la enforcadura:
Ascenció al Costa Cabirolera:
En les dues hi ha moltes probabilitats de veure isards, cabirols i voltors entre altres espècies animals.
+ rutes en el meu wikiloc
Lo món s`acaba i no hem vist ni la meitat.
La web Tripadvisor, autoanomenada la web de viatges més gran del mòn, permet crear un mapa de llocs on hem estat en els nostres viatjes.
Aquest és el meu:
A més permet puntuar els llocs i opinar sobre ells. També disposa de foros de discussió d’on extreure informació per organitzar el nostre viatge, ademés de motors de búsqueda i reserva de hotels, vols,etc…
L’omnipotent GOOGLE també disposa de la seva aplicació anomenada google maps, bastant més acurada i poderosa pero una mica més enrevesada.
Veure copetderatera en un mapa més gran
Aquesta última permet al lector del blog ingresar en el mapa i explorar amb detall, cosa que el tripadvisor sòls permet desde la seva web o un cop s’ha compartit el mapa en el facebook.
Com a marcadors de llocs els dos estan prou bé pero si es decideix pel detall dels mapes , googlemaps no té rival. En quan a busqueda d’informació interessant sobre els llocs per a planificar un viatge, el tripadvisor és una eina molt interessant. sobretot per a gent com nosaltres que som la nostra propia agencia de viatges.
LO MÓN S’ACABA I NO HEM VIST NI LA MEITAT.
Documental: Tocant el buit
Interessant documental sobre la història d’un rescat extrem en alta muntanya.
Se m’han posat els pèls de punta!.
Direcció: Kevin MacDonald.
País: Regne Unit.
Any: 2003.
Durada: 106 min.
Gènere: Documental.
Corria l’any 1985 quan Joe Simpson (Bren-donen Mackey) i Simon Yates (Nicholas Aaron) es van llançar a l’assalt de la cara occidental del Siula Gran en els Andes peruans. Estaven en plena forma, eren joves i bons escaladors. La cara occidental, a més de remota, era traïdora i ningú l’havia escalat abans. Al cap de tres dies d’ascens sense sobresalts, Simpson va patir una caiguda curta en la qual es va trencar diversos ossos de la cama. Conscients que no podrien rescatar, van decidir baixar junts. Per aconseguir-ho, Iots havia de baixar a Simpson de cent metres en cent metres. Un procés lent i perillós per a tots dos. Sense adonar-se’n, Yates va fer passar a Simpson per sobre de la vora d’una esquerda. El pendent pronunciada es va convertir en paret vertical i ja no tenia on agafar-se. Convençut que els dos anaven a caure al buit, Yates va decidir tallar la corda. Però Simpson va sobreviure a la caiguda i va aconseguir arrossegar-se fins al campament base. A “Tocant el buit”, Yates i Simpson tornen al Siula Gran per primera vegada per explicar la seva història.