NEWS

Arxius: abril, 2012

Ibón de Piedrafita

Publicat: abril 10th, 2012

No Comments

IBON: es el término en idioma aragonés usado para los pequeños lagos de montaña de origen glaciar situados en los Pirineos, generalmente por encima de los 2.000 metros de altitud.

Ruta circular amb impresionants vistes de la vall del Tena. Començant en el bonic poble de Piedrafita fins el fantàstic ibon de Piedrafita, un dels més accessibles de la zona. Es pot ampliar aquesta senzilla ruta visitant “el hayedo de Betato” o aproximant-se a l’Arc de pedra.

El ibón de Piedrafita s’ubica als peus de la imponent i escarpada Peña Telera, que amb els seus 2.762 metres d’alçada és, darrere de la Peña Retona, el pic més alt de la Serra de la Partacua. L’accès al ibón es realitza en la seva major part per una pista forestal actualment tallada al transit. A l’hivern es pot accedir amb raquetes de neu, i inclús si no hi ha molta neu pot pujar-se sense equipació especial.

+ rutes al meu wikiloc.


Ordesa, un tresor paisajístic

Publicat: abril 10th, 2012

No Comments

La travessia de la Vall d’Ordesa per Soaso és  una ruta típica del Pirineu aragonés. Fins la “Cola de Caballo” és  un passeig fàcil i molt agradable (una mica llarg per als més sedentaris) amb unes grans vistes panoràmiques i diversos miradors sobre les precioses cascades.

Començem la ruta en l’aparcament del parc (la pradera), on hi ha un bar i una casa de informació del mateix parc. Allí empendrem el camí indicat pels panells informatius del Parc (Cola de Caballo “3h”). Tota la ruta es troba molt ben indicada i el camí és molt ben marcat i sense pèrdua.

El camí discurreix primerament amb un desnivell molt suau en paral·lel al Riu Arazas on en la primera bifurcació agafarem el camí de la dreta (està indicat). Desprès continuem caminant amb un suau ascens, per a endinsar-nos en el bosc de faigs. Com totes les fagedes en aquesta època de l’any disposa d’una fantàstica alfombra de fulles vermelloses.

El camí comença a guanyar desnivell a la vegada que ens endinsem en la fageda, quan de repent trobem el primer espectacle de la ruta: La Cascada de Arripas. Continuem ascendint i ens trobarem la “Cascada del Estrecho”.
Posteriorment trobem algunes baumes i abrics rocosos i el camí es va convertint en un zigzag per tal de remontar el desnivell de les Grades de Soaso. De nou un gran espectacle de gran bellesa.

Un cop superades les Grades de Soaso, la sendera es converteix en un camí empredat amb pedra natural que discorre per la amplia prada del Circ de Soaso on poc a poc desapareixen els arbres.

Ens queden per recorrer tan sols 1500m. sense desnivell, per a assolir el final de la ruta i la contemplació del famòs salt de agua: “La Cascada de Cola de Caballo”, la qual surgeix des de lo alt del barranc de Goríz fins la seva base a la paret del Circ de Soaso.

Continuar fins al refugi de Góriz no té molta dificultat, a no ser que es vulgui ascendir per “las clavijas” (accessibles per a muntanyers acostumbrats a grimpar).

Vall d’Ordesa per les grades de Soaso:

+ rutes al meu wikiloc.