NEWS

Arxius: setembre, 2011

Presentació de la nova campanya de Enginyeria Sense Fronteres

Publicat: setembre 16th, 2011

No Comments


Ahir 15 de Setembre vàrem presentar la campanya “Compleix el teu repte”. L’acte, va tenir lloc en la magnífica terrassa de la seu del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB) amb una cinquantena d’assistents que van poder gaudir d’un concert de la millor música jazz amenitzat pel grup Music Arqueology, tot acompanyant-lo d’una copeta de cava.

El Sr. Víctor Cardona, responsable d’RSC-Comunicació de Caixa d’Enginyers i el Sr. Miquel Carrillo, coordinador d‘àrees d’Enginyeria Sense Fronteres vàren fer la presentació oficial de la nova campanya com a promotors i posteriorment vàrem parlar el meu company David Resplandí i jo explicant el nostre repte Aconcagua 2011 i la nostra col·laboració amb l’ONG Enginyeria sense fronteres. En definitiva, pretenem acomplir dos dels somnis que teniem quan erem petits: escalar muntanyes ben altes i remotes i arreglar una miqueta el mòn.


La campanya “Compleix el teu repte”, engegada des de ESF gràcies al suport de la Fundació Caixa d’Enginyers i dels diferents col·legis professionals, pretén fomentar entre els enginyers i enginyeres de qualsevol part de l’Estat els valors de solidaritat, compromís social, voluntat de transformació i treball per l’interès comú. L’objectiu de la campanya és contribuir a que els i les membres del col·lectiu retrobin els reptes i inquietuds inicials que els van empènyer a treballar en el sector de l’enginyeria.


És clar que actualment estem en temps de crisis, són temps difícils per a tothom i que ho estem passant tots  malament…pero ara penseu que quan nosaltres estavem tant bé fa només un parell anys hi havia gent que ja ho passava molt malament i ara que?

A Enginyeria sense fronteres treballem per donar suport a aquestes comunitats desfavorides del tercer mòn pero no es tracta només  de instal·lar plaques solars i turbines eòliques en llocs remots, fer pous en comunitats indígenes desfavorides, fer sistemes de sanejaments ,  etc…  Es tracta també  de realitzar tasques de sensibilització a occident,  participar en les polítiques energètiques, mediambientals, etc. I per això ESF no demana tan sòls fons  econòmics que tanta  falta fan actualment  … la qüestió va molt més enllà: hem de canviar la nostra forma de pensar i actuar, veure el mòn desde un altre punt de vista que no sigui tan sòls l’occidental, em d’implicar-nos en el canvi necessari per donar-li la volta a una situació injusta entre els “afortunats” que vivim al mòn occidental i els “desfavorits” que viuen en regions explotades per empreses  occidentals, realitzar un  canvi de mentalitat amb les polítiques d ‘ús energètic i de protecció mediambiental, etc


I tot i que la campanya va dirigida als enginyers , crec que tothom hauria de fer algun tipus de reflexió com nosaltres ho estem fent. En fi que encara que estem en temps de crisis, es poden fer coses, i de fet s’estan fent, per arreglar una mica el mòn.

En fi, que intentaré aconseguir el meu repte personal a la vegada que col·laboro amb ESF per a aconseguir alguns dels seus reptes.