NEWS

Arxius: juny, 2011

Estofat de caiac

Publicat: juny 29th, 2011

No Comments

Aquest cap de setmana, vaig decidir fer una travessia amb caiac aprofitant el bon temps i que tenia festa. El recorregut que vaig fer usualment es realitza en diferents trams més curts.

El pla inicial era surtir sol des de Ascó i aniria baixant fins a Mora d’Ebre on em reuniria amb el grup de Lorena i el seu club excursionista els quals realitzaven la travessa fins a Miravet. Pero a l’arribar a mora no hi havia cap senyal d’aquell grup ni cap altre; així que vaig seguir baixant per a veure si els agafava. Resulta que al ser tanta gent els preparaments van enraderir-se massa i van surtir més tard amb la qual cosa ja no ens vam trobar.

Jo vaig continuar remant riu avall amb fluidesa ja que aquest tram és prou ràpid i intentava aprofitar els corrents canviant de banda a banda del riu. Un cop passat Miravet i aquella magnífica panoràmica des del riu i sabent que ja no em trobaria al grup de Lorena vaig decidir continuar. Em vaig trobar un primer grup d’uns 10 caiacs de l’empresa Beniemocions, posteriorment fins a benifallet vaig arribar a adelantar uns 40 caiacs amb gent de totes mides i edats. La veritat és que aquell riu tan viu feia goig pero la zodiac de l’empresa era l’únic que estorbava creant ones i emprenyant al personal; a un dels seus clients fins i tot el va tirar del caiac.
En fi, un cop arribats a Benifallet una petita parada per dinar i trucar a l’Assut per veure com estava l’esclusa. L’operari, molt amable em va dir que no hi havia cap problema que la tenia plena i podia anar quan vulgués. La maniobra de l’esclusa per creuar l’assut tarda uns 30 minuts de preparació i no està oberta tot l’any, així que convé trucar abans per confirmar que tot estigui correcte (Assut: 977473158). http://www.ebrenavegable.cat/

Desprès de dinar vaig empendre per a mi la part més lenta del riu on no hi ha corrent i amés aquella tarde es va girar un vent de proa que creava un onatge important que frenava l’avenç del caiac i que inclús si deixava de remar em girava riu amunt. Aquell tram em va fer suar en garbo fins a l’Assut, on vaig entrar al canal de la dreta que ens porta directament a l’esclusa. Un cop dins em vaig pegar al mur dret doncs ja que a l’esquerra on hi ha els pantalans on et pots recolzar picava el sol ben fort i ja anava bastant asucarrat.
Dins l’enclusa es tanquen les portes i és una sensació estranya quan es comença a buidar l’aigua con quan treus el tap d’una banyera i esperes que el desaigúe sigui petit i no s’emporte al caiac i a mi. En fi, que quan ha baixat aquells metres el nivell i s’obren les portes que et donen pas al riu és com si et donessin pas a la llibertat i tornes a remar amb forçes. I d’allí a Tortosa doncs acabant de suportar el sol implacable d’aquella tarde de Juny i soportant aquell vent de cara que em frenava el pas i m’obligava a emplear-me a fondo. Aquest és un tram també lent amb poc corrent i on és més difícil de orientar-se doncs l’Eix de l’ebre i els pobles de Aldover i Bítem es perden en mig d’un paissatge de platges i illes fluvials.

En fi, un estofat de sol, vent i caiac amb un recorregut total de 61,74km d’Ascó a Tortosa amb un paisatge molt interesant.

A continuació us deixo el track:

+ rutes al wikiloc


Viatge a la Índia

Publicat: juny 4th, 2011

No Comments

Bullici i exotisme.


En aquesta ocasió ens hem decidit a fer un recorregut per la zona central de la India. Desprès d’aconseguir un vol per menys de 400€ amb Lufthansa em decidit marxar a l’aventura per tal de recorrer prop de 1500 kilòmetres a travès d’aquest país fascinant.

En primer lloc us he de dir que no feu cas de la gent que no ha estat mai en la Índia, doncs es tracta d’un país per visitar i comprobar els seus contrastos per tu mateix.

Nosaltres em visitat aquest país en maig amb la qual cosa es tracta de temporada de pre-monsons, molt calurosa i poca afluencia turística.

Vàrem començar el viatge a Delhi on vam la primera reacció va ser que l’aeroport pareixia el de qualsevol ciutat europea, cosa que ens va defraudar una mica. Vam agafar transport fins a la ciutat i enseguida vam comprovar l’estil agresiu de conducció indi. Normes de transit completament indesxifables per a mi i un ús continuat del claxon, pero exagerat!. M’imagino al professor de l’autoescola explicant a l’alumne les normes de transit son les mateixes que en una baralla de carrer: menys cops als baixos, mossegar i picar els ulls tot si val. Un autèntic descontrol!.

llegir +