NEWS

Arxius: maig, 2011

Els Ports més salvatges…

Publicat: maig 15th, 2011

No Comments

Espectacular, fantàstica, salvatge, compromesa, intensa, exigent…. Aquests són alguns dels adjectius que em passen pel cap quan penso en aquesta ruta que transcorre pels barrancs de Lloret, Òrio i Barretes. La Ruta dels escarrissons de Lloret és aventura i muntanya 100%.

Els experts Joan Tirón i Vicent Pellicer, en els seus llibres en donen molt bones referències i indicacions. Es tracta d’una de les rutes més complexes i físicament exigents que es poden fer en el Parc Natural dels Ports de Beseit, pero a la vegada és preciosa i oculta tresors i llocs molt interessants.

Deixarem el cotxe en la pista que hi ha a la vora dels Bufadors de Lloret (en la porta del mas del Cansalader).  D’allí empendrem una pista i després ja una sendera on creuarem el barranc amb un petit pont de fusta que ens portarà als Bufadors. A partir d’ara, la sendera s’empinarà més i més, doncs superarem un desnivell d’uns 500 metres en poc més de 1,5km. Es tracta d’una sendera tècnica on caldrà algún cop grimpar i estar molt atent a les fites de pedres i les marques vermelles doncs és bastant perdedora. És aconsellable portar pantalons llargs doncs la vegetació (boixos, argilagues, romer,pins,etc) cada vegada es va fent més espessa.

En l’indicador de la UEC que trobarem en una pedra ens dirigirem cap a l’escarissó de la Borosa, deixant enrera el desviament al Racó del Moro. Continuarem pujant fins a una tartera on trobarem una figuera que ha aguantat el pas del temps i les pedres. Pujant podrem disfrutar de les vistes del barranc de Lloret, del Castell de l’Airosa, la Roca Xapada,etc i de les diferents formacions rocoses verticals que ens sorpendran (morralets). Seguirem per l’empinada canal fins a l’escarrissó de Borosa. Un escarissó era un tronc on es dixaven algunes rames per poder fer servir com a escala. En aquest cas, la UEC de Tortosa ha fet un excel·lent treball netejant i adaptant la ruta amb marques i restaurant els escarrisons.

Seguirem fins al Coll dels Morralets on trobarem unes fantàstiques vistes del Mont Caro. En aquest punt, pendrem el desviament cap al Coll de Lloret deixant enrere les senderes cap a cova Pintada i cap a Cova Ebre. A partir d’aquí comença una altra sendera bruta i trencacames pero sense el desnivell brutal que ens ha portat fins aquí. A partir d’aquí prestarem especial interès a les marques vermelles i les fites de pedra doncs és fàcil perdre’s. Anirem vorejant els Barrancs de lloret, Òrio i Barretes per una sendera a cops exposada i exigent. És la zona més aventurera i on trobarem fonts, coves, cocós i altres tresors .  Veurem una gran pared vertical on pararem compte de veure els voltors allotjats en ella, és la Roca del Migdia situada sobre el Racó del Moro i amb vistes a la Joca.   Seguirem fins a la font  i el coll de Roca Penya (en aquesta font es banyen els voltors). Seguirem per l’espatarrant i fantàstic barranc d’Oriò on ens toparem amb l’Ull de cíclop o pont de pedra. Seguirem el camí baixant fins al Barranc de Barretes on trobarem l’escarrissó de barretes i la font de  Moreno. En les proximitat es troba l’espectacular Forat de l’aigua. L’última pujadeta per la sendera ens portarà al Coll de Lloret. A partir d’aquí és tot baixada mixta de pista i sendera i on trobarem bous braus i és fàcil veure voltors. En la pista trobarem una caseta de fusta a mà dreta que serveix de refugi d’avistament de fauna salvatge. Seguirem fins a Coll Ventòs i anirem baixant pel terreny de pastura dels bous braus fins a la Font dels Divendres i el Mas del Cansalader. I d’allí prenem la pista asfaltada de baixada fins a l’aparcament.

En total uns 13.5km de recorregut, amb uns 1000m de desnivell tant de pujada com de baixada que es poden fer en unes 3 a 8 hores depenent del ritme i de les parades.

Per a celebrar la magnífica ruta podem acabar fent un banyet en el barranc Lloret i anem a buscar un pollastre a l’ast que mos l’hem guanyat!!!.

Aquí teniu el track:

+rutes al canal de Wikiloc.


HOME Project. Per a pensar-hi…

Publicat: maig 14th, 2011

No Comments

En els 200.000 anys que portem els homes sobre la Terra hem trencat l’equilibri que durant quasi quatre mil millons d’any d’ evolució s’havia establert en el planeta. El preu que hem de pagar és alt, pero és massa tard per a ser pessimistes: la humanitat disposa d’uns deu anys per a invertir la tendencia, i adonar-se  del grau d’expoli de la riquesa de la Terra i canviar el seu model de consum. Realment com més viatjo , me n’adono que els humans som una plaga que acaba amb tots els recursos dels llocs que ocupa i continua las seva expansió obtenint i explotant nous recursos i expulsant i aniquil·lant altres espècies…simplement sóm com un virus o plaga que arrassa amb tot el que pot. Com a “Homo sapiens” podem canviar els nostres hàbits de consum o d’explotació de recursos. Pensem! És sostenible tenir centrals nuclears? Sabem que el petroli s’acabarà doncs perque no afavorim l’ús d’energies renovables? com podem reduïr la producció de residus no biodegradables? Com protegir les espècies animals i vegetals existents? Com realitzar una millor i més racional producció i distribució dels aliments?,etc

HOME és un llargmetratje dirigit per Yann Arthus-Bertrand i coproduït per EuropaCorp (Estudi de Luc Besson) i Elzévir Films amb el recolzament de PPR. HOME es composa d’imatges aèries que abarquen els temes mediambientals més importants, explicant que encara existeixen sol·lucions.

Aquí teniu el tráiler:

Si voleu veure el llargmetratge sencer en castellà: HOME project

Val la pena perdre una mica de temps i adonar-nos de com actuem a nivell individual i que encara es pot fer alguna cosa a un nivell col·lectiu.


Fabregues & Nutrisport Evening

Publicat: maig 12th, 2011

No Comments

El nostre patrocinador NUTRISPORT organitza un seminari molt interessant sobre nutrició esportiva i complements nutricionals.

A càrrec del Joan Sacristàn : “La nutrició al servei de l’esport”Hora: dissabte, 21 / maig · 17:00 – 19:00
Lloc: Instal·lacions de Fabregues Motorsports
crta. Eix de l’Ebre Pol. Ind. La Ravaleta Parcela 1.7
Roquetes, Spain
Places limitades.Mullat fins als calçotets…

Publicat: maig 7th, 2011

No Comments

Esta setmana tenia entre cella i cella fer el recorregut de la Cursa de Paüls caminant, doncs ara bé una temporadeta on no em serà possible.  Aquesta tarde a pesar dels pronòstics de que podia ploure una mica he decidit  arriscar-me i agafar el chubasquero. M’he plantat a Paüls quan he vist que no tenia problemes de feina i he emprès el camí empinat de pujada cap al Montsagre. I una vegada a mig camí ha començat a ploure. Doncs que hi farem, continuem… el camí és una sendera amb moltes lloses de roca que mullades tenien el seu perill de relliscar. Jo en sec, ja sòc propens a relliscades i torçades de turmell, així que en mullat ja no dic res… En especial estava bastant complicat el pas de la Finella en aquestes condicions de boira, vent i aigua, molta aigua. Que collons chubasquero, necessitava un flotador! He seguit la ruta aguantant l’aigua passant pel coll de la Refoia, el barranc d’en Grilló, la font del Montsagre fins al coll de la Gilaberta. Una vegada al coll, he vist que encara que hi havia boira, ara havia deixat de ploure i anava bé de temps. Llavors m’he decidit a continuar. Un cop estava pujant cap a la punta del Vacarissal, ja feia temps que tornava a ploure i ja anava xop, pero he vist un llamp molt aprop i un tro quasi inmediat, llavors en el segon llamp he comptat els segons i he vist que estava a menys d’un quilòmetre!! I jo aguantant aquell aigüat!. He decidit fer marxa enrere i agafar la dreçera cap a la baixada, encara tenia almenys 4 quilómetres fins a Paüls. Les senderes de baixada s’havien convertit en rierols on baixava aigua en garbo. En fi que he arribat xop fins als calçotets!

Aquest ha estat el recorregut remullat:

Per a mi és un recorregut molt interessant per la seva duresa, la magnificiència de les seves vistes i l’avistament de fauna salvatge.

No he pogut acabar fer el mateix recorregut que la cursa de Paüls per la tempesta amb boira,llamps i trons que m’ha obligat a modificar-lo una mica. Si voleu fer una ruta similar, millor descarregueu-vos la ruta en el WIKILOC de la cursa, doncs he tingut que desviar-me a cops de les senderes que s’havien convertit en rierols i baixava aigua en garbo.

En total uns 19 quilómetres de pura muntanya amb uns 1300m de desnivell tant positiu con negatiu.
La corba de desnivell del meu GPS tampoc no ha sortit correcta degut a la tempesta i els canvis de pressió.

+ Rutes al meu canal de Wikiloc.


LAKEN patrocina el nou repte 2011

Publicat: maig 4th, 2011

No Comments

Lluny queda aquell temps en el que un petit negoci va donar un salt endavant per a convertir-se en una gran empresa. Avui, amb exportacions en més de 45 països, LAKEN está consolidada en els cinc continents amb una xarxa d’agents, distribuïdors i punts de venda que fan de LAKEN una sólida referencia internacional.

LAKEN analitza les necessitats de correcta hidratació en totes les pràctiques esportives i proporciona en cada moment, un envàs técnic i personalitzat que garantitza una reserva vital de líquid a cada esportista i un total respecte a les normes internacionals de seguretat alimentaria i del medi ambient.

LAKEN disposa de fa anys amb la acreditació de empresa certificada amb la norma ISO 9001:2008 com a proba de la seva aposta de millora continua en qualitat i servei.

Durant molts anys LAKEN participa en les més destacades expedicions del món de la aventura desenvolupades en la terra i aigua dels cinc continents. Com exemple, dos expedicions de vanguarda en la historia mundial de la formidable cadena de l’Himalaya:

-Expedició cara sur del Anapurna en Nepal.
-Primera expedició espanyola a les Torres del Trango en Pakistán.

En aquesta ocasió, es sumen a un projecte més modest recolzant i patrocinant l’expedició Aconcagua 2011 que podreu seguir en www.copetderatera.com.