NEWS

Arxius: març, 2011

Dels Ports al Delta en bicicleta.

Publicat: març 27th, 2011

No Comments

Aquest cap de setmana vaig quedar amb al meu amic Xavi per realitzar una ruta d’entrenament que teniem pendent. Tot i que l’havia fet per trams, no l’havia fet encara tota en una sola jornada. Es tracta de seguir el recorregut de la via verda des de Horta de Sant Joan (Ports de Tortosa-Beseit) fins a la Platja de migjorn (Delta de l’Ebre). En total uns 90 kilómetres de travessia molt interessant que ens permet contemplar una gran varietat de paissatges existents en les Terres de l’Ebre. La seva dificultat radica principalment en la quantitat total de kilòmetres recorreguts. Aquí us deixo la ruta:

+ rutes en el meu canal de Wikiloc.


Mel de Carxofera: càmara GoPro Hero HD

Publicat: març 23rd, 2011

No Comments

Despres d’algunes proves amb diferents càmares de fotografia convencionals i amb altres específiques d’esports com la Oregon ATC 2k, finalment he trobat una càmara realment espectacular en quant a relació tamany i qualitat de video.

Es tracta de la càmara GoPro hero HD: Una càmara de vídeo molt peculiar, ja que és sumergible fins a 60m (segons les instruccions), es pot colocar en un manillar de bicicleta o un casc,etc disposa d’una gran quantitat de accesoris per a realitzar grabacions espectaculars en l’àmbit dels esports d’aventura.

El model  que tinc jo és el GoPro Hero wide HD.

Característiques: 5 Mpixels. Lent de 170º (127º en mode 1080p) . Memoria tarjeta SDHC hasta 32GB. Video: Tres qualitats de video seleccionables: Verdadera HD:   1920×1080 (1080p): 30 fps Max FOV HD: 1280 x 960(960p): 30 fps Slo-Mo HD: 1280 x 720 – (720p): 60 fps Grabació a camara lenta (720P-60fps). Mode sequencial de disparo. Sumergible 55m, gràcies a la su carcasa protectora. Batería Recargable mitjançant USB.

Principals avantages: Qualitat de filmació, pot fer fotografies, sumergible, gran varietat d’accessoris de fixació i el tamany.

Principals inconvenients: El Preu i que els accessoris de fixació sòn de plàstic, de vegades una mica dèbils per a la pràctica d’esports extrems.

Com se sol dir per les Terres de l’Ebre, és Mel de Carxofera!.

Aquí us deixo un exemple de grabació:

+ Videos al Canal Copetderatera del Youtube.


Montaspre al tard

Publicat: març 19th, 2011

No Comments

Aquesta tarde-nit em realitzat la marxa no competitiva que organitzava el club Montaspre de Bítem de  nova creació.

El Josep, el Miguel, el Jordi i jo em quedat per realitzar aquesta volta circular d’uns 17,5 km de recorregut per un terreny poc amable i ferèstec pero no per això poc interessant. El nom de Montaspre està molt ben escollit.El desnivell acumulat ha estat d’uns 700m tan de pujada com de baixada.

La idea inicial de l’organització era aprofitar la magnífica lluna plena d’avui ja que el recorregut tenia una duració aproximada de 5 hores, pero sense correr, els primers l’hem realitzat en unes tres hores o fins i tot alguns com el Miguel en  menys; amb la qual cosa tan sols hem pogut disfrutar de la lluna mentre esperavem per a sopar. Un sopar magnífic a base de pataca i carn de vedella en suc que ha servit per repondre les forçes. En definitiva, una interessant volta circular ben organitzada pel Club esportiu Montaspre.

Aquí us deixo el track facilitat per l’organització:


Inauguració del rocòdrom de Tortosa

Publicat: març 18th, 2011

No Comments

Despres de molts d’anys de lluita, l’UEC Tortosa ha aconseguit fer realitat el projecte d’un rocòdrom molt competitiu amb l’ajuda de la FEEC i l’Ajuntament de Tortosa. Anys enrera es va habilitar un rocòdrom en el Pont Nou, posteriorment en els ponts de les abandonades vies del tren i inclús en la mateixa seu de la UEC. Res a veure en l’actual projecte a l’interior del pavelló municipal, on l’alçada del seu punt més alt arriba als 12 metres i té una amplada de 18 metres, el que permet fins a 30 punts de reunió distribuïts per la paret d’escalada. Aquesta configuració deixa oberta la possibilitat de múltiples combinacions entre els diferents itineraris en una superfície de 250 metres quadrats. S’ha instal·lat una pasarel·la en la part superior i un accès a la mateixa mitjançant una escala de seguretat per a les vies per a principiants. Disposa a més d’un llarg desplom que permetrà rutes de dificultat amb més de 20 metres de recorregut amb un total de 2000 preses instal·lades. Es tracta doncs, d’una de les millors instal·lacions d’aquestes característiques a nivell nacional.

En fi, una autèntica obra d’art que permetrà als amants de l’escalada artificial disfrutar al màxim.
Enhorabona a tota la junta actual de la UEC Tortosa i a la gent que ha treballat durant molts d’anys per fer-ho possible.


La pedra filosofal

Publicat: març 10th, 2011

Hola a tots. Com aquest bloc és nou i tracta de les meves activitats tant d’aventura com de viatges, us volia explicar quines són les premises que  sempre busco en els meus nous projectes.

En primer lloc: desde que tinc ús de raó puc afirmar que  sóc un amant de la natura. Sempre he tingut un especial interès en el medi ambient i estic molt conscienciat amb el respecte amb la natura, els animals i el medi ambient en general.

Realitzo esports d’aventura no competitius. No sóc un atleta ni un esportista d’èlit i sobretot, no m’interessa competir vers un contrincant. No entenc les meves expedicions i activitats com una competència, sinó com a experiències per a compartir amb amics, familia o altra gent. En canvi, l’esforç i l’autosuperació són factors molt importants en els meus projectes.

Per últim us diré, que en la meva opinió, el viatjar ensenya, culturitza, enriqueix i obre la ment. Viatjar ens ajuda a coneixer noves cultures, nous llocs, noves formes de vida, ens ajuda a comprendre moltes coses i a veure altres des d’un altre punt de vista i d’una altra perspectiva.

Aquestes tres premises són la base de les meves activitats, i en definitiva, podriem dir que és la meva pedra filosofal.

Salut!